user_mobilelogo

haeder zino smal

Op deze website informeren wij je over de Hubsan Zino - Zino 2 - Zino Pro - DJI Mini 2

REGELGEVING EU - INSTRUCTIES - ZINO TESTEN - ZINO VERGELIJK - TIPS - LINKS - NIEUWSFLITS

 

Deze pagina's gaan over mijn ervaringen met een drone. De eerste drone die kocht was een DJI - Phantom 3 Standard. De ervaringen die ik hier mee gemaakt heb waren niet zo fijn.
Het contact tussen de zender en mijn mobieltje verliepen niet zo goed. De android versie was verouderd. Ook was de gimbal kapot en moest de drone terug naar de importeur in Duitsland.
Na de reperatie ging het even goed maar problemen bleven met contact tussen zender en mobieltje. Ook vond ik de drone moeilijk om te vervoeren. Vond de hobby op dat moment niet leuk en heb de drone verkocht maar het bleef kriebelen.
 
In het begin van mijn zoektocht, jaren geleden, viel het merk Hubson op, maar de camera's van die drones hadden nog geen gimbal en ook geen K4 formaat. Nu een aantal jaren verder zijn bij Hubson enkele nieuwe modellen gekomen, o.a de Zino.
 
Op woensdag 10 juli 2019 heb ik de Zino besteld bij https://www.banggood.com/nl/ en zaterdag 20 juli 2019 heb ik de Zino ontvangen.
Na de boel uitgepakt te hebben en alles goed gecontroleerd ben ik begonnen met alle upgrades uit te voeren.
 
De bedoeling is om panoramabeelden te maken voor de website: zuidlimburg.vakantie-wegwijzer.nl Panoramakaart.

 

Sinds 31 december 2020 is een EU-droneregeling ingegaan. Dat betekent voor mij dat ik twee cursussen moet gaan volgen, namelijk A1-A3 en A2.

Hier heb ik weinig zin in en heb besloten mijn Zino te verkopen en naar een nieuwe drone te zoeken waar je geen cursussen voor hoef te volgen.

De DJI Mini 2 is een drone onder de 245 gram met een 2.7 & 4K camera en foto-bestanden in jpg & raw.

Voor deze drone hoef je alleen een inschrijving te doen bij het RDW en de mogelijkheden zijn veel meer dan de Zino en de kwaliteit van video's en foto's is vele malen beter.